Linnunradan talvikot

Linnunradan Venänkääpiöhamsteri Talvikot


päivityksiä tehty..

10.3.2020


Muutama poikue lisäilty ja myytävät-sivua päivitetty.

Pitkästä aikaa!

29.6.2018


Talvikkokasvatus jatkuu edelleen, vaikka olenkin pitkään ollut päivittämättä näitä sivuja. Meillä on myös poikasia kasvamassa.

19.10.2015


Hamsurintamalla vietellään edelleen näyttelytaukoa, talvikkopoikueita syntyy tavalliseen tapaan säännöllisen epäsäännöllisesti :) Sivuja päivitän tosi harvoin, kannattaakin kysyä tekstiviestillä tai sähköpostilla jos on talvikkoa vailla. Sähköposti on pia@talvikot.net.

Hei vaan!

7.4.2014


Talvikot.nettiä olen muutaman vuoden tauon jäljiltä päivittänyt ja siivonnut omista talvikoista menneitä hamstereita pois.

Pitkästä aikaa kävin vierailemassa hamsterinäyttelyssäkin kun sellainen järjestettiin tässä ihan kotinurkilla. Olipa kivaa nähdä vanhoja tuttuja ja tekemässä tuttavuutta vähän uusiinkin ihmisiin.

Heräsi kyllä vähän mielenkiinto näyttelyihinkin kun meidän hamsulan edellisestä näyttelystä on kulunut kuusi vuotta! Ehkä meidät näkee jossain vaiheessa näyttelyissäkin siis.

2012

26.9.2012

Meidän hamsula on viettänyt hiljaiseloa näyttelyistä jo todella pitkään. Poikasia on syntynyt joitakin jonkin verran. Uutta hamsulaa on rakennettu pitkään ja se alkaakin olemaan aika hyvällä mallilla.

Ensi vuonna olisi kiva päästä taas näyttelyyn vaikka meillä ei taida tällä hetkellä kovin hienoja hamstereita olla. Mutta josko turistina lähtisi paikalle.

Elokuisia kuulumisia

7.8.2010

Nyt meillä onkin tosi monta paria yhdistettynä, tosin en usko että kaikki naaraat tekevät poikasia, Saharallakin alkaa jo ikää olla ja se eleli aika kauan Vompatinkin kanssa eikä silti poikasia vaan kuulunut.

Meillä on nyt kuitenkin yksi poikue, Vagalla on pesässään 6 nakkia. Uusia kuvia koitan päivitellä jahka ehdin.

Tosi pitkästä aikaa päivityksiä.

27.6.2010

Melkein vuosi väliä edellisistä päivityksistä, mutta täällä ollaan taas. Sivut ovat melkoisia päivityksiä vailla, mutta yritän tässä saada asiaa pikkuhiljaa kuntoon. Muutama poikue on kyllä tällä välin syntynyt, mutta meidän poppoota ei pahemmin ole näyttelyissä nähty vuoden aikana.

Myytävänä-sivua on kanssa päivitetty. Valokuvia ja puuttuvia poikueita koitan päivitellä tässä vielä parin jäljelläolevan lomapäivän aikana. :)

SÄHKÖPOSTIOSOITE MUUTTUI

16.7.2009

Nykyisin sähköpostitse tavoittaa osoittesta pia@talvikot.net

Kesäkuussa kasvateltiin vatsoja ja pieniä poikasia.

16.6.2009

Kesäpoikasia syntyi muutamastakin yhdistelmästä. Valitettavasti ihan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaan Heloise menehtyi ilmeisesti kohtutulehdukseen sen poikasten ollessa kaksiviikkoisia. Kuudesta poikasesta kaksi kuoli, mutta neljä jäi henkiin. Onneksi näinkin hyvällä prosentilla selvittiin.

Toukokuun tapahtumia

16.5.2009

Juhlanäyttely pidettiin tänävuonna Jyväskylässä. Ihan "kotinurkilla" Keltinmäen asukastilalla.

Jyväskylän näyttelyt on kyllä ihania kun kerrankin saa herätä ihmisten aikaan. Ja nyt oli vielä ihan kävelymatkan päässä näyttely. Itse vietin päivän sihteerin hommissa. Tuliaisina oli serti Pyllerölle.

Takautuvasti kuulumisia kevään ajalta. :)

6.4.2009

Huhtikuun tapahtumia lyhykäisyydessään.

Messuilla tuli käytyä. Messumenestys oli vähintään yllättävä. Ekana päivänä Ratiritiralla oli kakkosena ja pokkasi sertin, mitä kyllä aika paljon ihmettelin. Omasta mielestä Rati on lähinnä kiva perushamsteri, mutta taas neljänneksi tullut Kaneli oli kaikilta puitteiltaan paljon nätimpi. Pyörremyrsky sai irtosertin. Onnea tosi paljon jälkikäteen Sadulle.

Tokana päivänä Kaneli oli kakkosena ja muuta menestystä ei sitten herunutkaan. :)

Heissansaa

28.2.2009

Linnunradan Rin Tin TinJospa jotakin pientä raapustaisin, vaikkei meille mitään erikoista kuulukaan. :) Poikasia on hurjasti kotitutunut uusiin koteihin ja parista poikueesta on enää lapsosia vailla, toiset ei vielä ole edes luovutusiässä. Hirmuisen isoja poikueita on nyt syntynyt, viimeisimmässäkin oli jopa seitsemän poikasta.

Ennen huhtikuuta ei olekaan mitään näyttelyitä tiedossa. Messuille ollaan kyllä tulossa. Joskin meillä on näyttelytettävät aika vähissä. Muutama oikein kiva naaras olisi, mutta niillä taitaa juuri silloin olla poikasia, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

100 rikki!

31.1.2009

Linnunradan KiiltomatoEli näiden kuulumisteni muodossa. :)

Meillä on hurja poikasbuumi tosiaan ollut menossa. Yllättävän hyvin on kuitenkin hamsterit menneet kaupaksi, vaikka niitä onkin melkoisesti nyt kaupan.

Seuraava näyttely meillä on Espoossa 8.2, vaikken itse olekaan menossa paikalle, koska joudun olemaan koko viikonlopun töissä. Onneksi siippa on lupautunut viemään hamsterit kuitenkin paikalle tuolloin.

Poikastulvaa pukkaa :)

27.12.2008

Linnunradan DevilMeillä on talvisesta ajankohdasta huolimatta melkoinen poikasbuumi. Linnunradan Milla Magia sai kaksi päivää sitten kuusi naperoa, ja Kevätesikkokin näyttää siltä, että tänään tai huomenna meillä kasvaa vähintään saman verran poikasia lisää. Purpurin poikaset on jo isoja, ja Heloisen poikasista näkee jo sen verran että sen pesässä on kolme normaalia ja yksi safiirin värinen poikanen.

Uusia hamstereita meille on siis tullut melkoisesti, täytyy koittaa saada itsestään niin paljon irti että saataisiin niiden tiedot ja sukupuut sivuille tässä viikonlopun aikana.

Uutimia

5.12.2008

Linnunradan BarbapaavoOulun näyttely on takanapäin. Kiva reissu oli, kiitos vaan matkaseurasta erityisesti Tanskulle, joka tuli meille vietti meillä siinä sivussa viikonlopun. :) Tosi kivaa oli, vaikka aika vähälle jäi tuo nukkumapuoli.

Meille ei kummoista menestystä herunut, enkä kyllä sitä odottanutkaan. Paavo oli kuitenkin S3 ja sai kuman.

Purpur ja Paavo saivat muutamia päiviä takaperin viisi talvikkovauvaa, ja odottelen jotain suht kelvollisen näköistä tulostakin niiltä.

Domine ja Holla yllättivät neljän urospoikasen verran, ja vaikka pojat aika pieniä tällä hetkellä ovatkin, ne vaikuttavat tosi kivan värisiltä ja hyväpäisiltä. :)

Kuulumisia piiitkästä aikaa.

9.11.2008

BaakoOnkin vierähtänyt älyttömän pitkä tovi viime päivityksestä. Työt on vieneet kaiken energian.

Gala on nyt takana ja tehtiin melkoinen pohjanoteeraus :D Ilmoitin kuusi, ja näytille vein kolme, ja tuloksena oli kolme tyydyttävää. Tuliaisina kuitenkin oli Babarin ja Lohiksen muotovalioplaksut.

Uusia poikasia ja poikueitakin on syntynyt ja varattavissa. Hauskanallen ja Milkywayn poikasille meinasi käydä hassusti, koska Hauska ei tosiaan osannutkaan hoitaa poikasiaan. Viidestä poikasesta kaksi selvisi, ja nekin vain siksi että siirsin poikaset Baakon hoiviin. Baako hoiti kunnialla omat ja adoptiolapset.

Koitan tässä jossain vaiheessa kirjoitella aiheesta lisää. Nyt täytyy ottaa lunkisti kun on vihdoin ruhtinaalliset kaksi päivää vapaata.

Kuulumisia vaihteeksi

17.9.2008

Linnunradan BarbapupuSyysomena lähti naisiin Jämsään Barbapupua moikkaamaan. Meillä on poikasia taas varattavissa runsain mitoin. Äsken bongasin Baakon pesästä yhden poikasen, jonka isukkina on meidän Superkorento. Poikanen jää kotiin.

Tampere 30.8.2008

31.8.2008

Linnunradan NiittyleinikkiTaas näyttely takana ja hienosti meni. :)

Linnunradan Syysmyrsky oli S1, sertillä ja BIS1. :) Onnea vaan Tampereelle, ja kiitos Niinalle hyvästä hoidosta ja näyttelyttämisestä. Hieno rouva Myrsky olikin. :) Mukavaa että myrskypoikueessa joku jatkaa Hirmumyrskyn jalanjäljissä. :)

Barpapapa-poikueen safiiripojat pärjäsivät myös hienosti, Barbapaavo oli S4, ja Barpalala oli S5, ja molemmat saivat sertitkin. Lisäksi Paavo taisi olla myös paras nuori.

Kaikenkaikkiaan kiva näyttelypäivä, joskin myöhäiseksi meni ja edellisyön univelat johtuen mm. edellisen illan iltavuorosta aiheuttivat pientä päänsärkyä jo matkalla.

Kiitos myös Helille kyytiseurasta, matkatkin meni kivasti, vaikka myöhästyä meinattiin. :D

Nyt on lomat lomailtu ja työtkin alkoivat

3.8.2008

FIN & S MVA Int. Ch. Linnunradan VesuviusMeillä onkin ihania syyskesän vauvoja nyt paljon, Palleropilvi ja Hölmö Rakkaus saivat yhden poikasen, poikanen jää kotiin jos se suinkin selviää, ja nimikin sille on jo valmiina. :)

Mutrun poikaset voivat hyvin, ja niitä syntyi kaikkiaan viisi, mutta yksi oli kadonnut ja niitä oli nyt sen neljä kappaletta.

Dominen ja Lohiksen vauvat ovat jo isoja pikku tilliäisiä. <3

FIN & S MVA Int. Ch. Linnunradan Vesuvius löytyi pesästään kuolleena 31.7. Vesu oli jo vanha pappa, mutta en olisi uskonut sen ihan vielä lähtevän, koska se oli kuitenkin hyväkuntoinen edelleen, mutta kaiketi vanhuus vei sen voimat. :(

Lohikselle ja Dominelle vauvoja

21.7.2008

Veni DomineEhdin juuri postata edellisen uutisen niin jo Dominella olikin nakit pesässään. :D Eli normaalin värisiä poikasia luultavasti odotettavissa, pikkukavereita oli kuusi kappaletta.

Uutimia

20.7.2008

FIN & S MVA Int. Ch. VV07 Linnunradan SyyssonaattiMeillä ei oikein mitään uutta ihmeellistä kuulu. Poikasia on laitettu kyllä tulille monestakin yhdistelmästä ja suunnitelmissa on useita lisää. Naaraat on kauheasti pihtaillut poikasia, eikä Mutrunallekaan taida mitään tehdä, se kyllä asuu uroksen kanssa, mutta odotuksia ei kauheasti ole.

Barpapapa-poikueen naaras, jonka piti jäädä itselleni, muuttikin Jämsään. Jossain vaiheessa kiikutan Syyssonaatin sinne, ja ehkä poikasiakin sitten toivottavasti jossain välissä tulee. Ei ihan hirveästi voi jättää kotiin poikasia, kun on kuitenkin aika monta nuorta naarasta jo ennestäänkin josta poikasia pitäisi jossakin vaiheessa saada.

Toivotaan että nyt näistä yhdistelmistä poikasia vihdoinkin tulisi. Vasta neljä poikuetta tänä vuonna syntynyt.

Jyväskylän näyttelysaldoa

14.6.2008

Linnunradan Babar***Olipa älyttömän kiva näyttelypäivä. Näyttelyn jälkeisestä väsymyksestä ei ole jälkeäkään ja tuntuu että jaksaisi helposti vaikka toisen putkeen. :) Yleensä näyttelyn jälkeen olen pari päivää melkein horroksessa kaikesta siitä autossa istumisesta ja muusta kertyneestä univelasta. Ihana kun kerrankin oli näyttely lähellä.

Plus, että muutenkin päivä oli upea. :) Karoliinan omistama Valkoinen Karhu oli S5 sertin kera, Apple oli S3, sertillä, mutta se ei sitä voinut ottaa vastaan luonnollisestikaan koska oli jo valio. Myös meidän Babar valmistui valioksi, oli S1 ja BIS 1. Meillä ei olekaan noin hienoa BIS-menestystä ollutkaan aikoihin.

Itse tuomaroin lemmikkikääpiöitä, ja oli tosi kivaa, koska eläimiä ei ollut ihan hirveästi ja toisaalta myös siksi kun meillä oli niin hurjan paljon lahjoituspalkintoja, että pystyttiin jakamaan kaikille osallistujille jyväpussi osallistumislahjana.

Kiitos vielä kaikille tosi mukavasta päivästä!

Kuulumisia

11.6.2008

Linnunradan AvaruuskauhuPitkästä aikaa vähän päivitystä meiltä. Veni Domine sai neljä normaalin väristä poikasta, joiden isä on Avaruuskauhu. En oikein naperoista vielä osaa mitään sanoa, mutta kotiin niistä jää joka tapauksessa naaras.

Palleropilven poikasissa oli vain yksi normaali ja neljä safiiria. Ainoa normaali oli uros enkä oikein tiedä, että jätänkö sitä kotiin, koska väriltään se on aika kehno. Safiirinaaras jää ainakin.

Tuntuu että takapakkia tulee koko ajan, eikä nämä poikaset vaikuta ainakaan vielä siltä, että niistä kasvaisi näyttelyhamstereita. Harmittaa kyllä vähän, ja kutkuttelisi kyllä uusia Myrsky-poikueen yhdistelmä...

Onneksi uusia naaraita on tuloss Yökyöpelin hamsulasta ja Satumetsästä. Kunhan niiden kyyditys vaan onnistuisi jotenkin tänne suuntaan.

Sutsisatsi ei vielä ainakaan Sannin luona ole saanut jälkikasvua.

Linnunradan Hirmumyrsky

21.5.2008

Linnunradan Hirmumyrsky**Kävi sitten niin ikävästi, että Linnunradan Hirmumyrsky menehtyi synnytysongelmiin. Koitin eläinlääkärit soitella läpi, yksi ainoa eläinlääkäri olisi ottanut vastaan ja avuksi tarjottiin sektiota. Katsoin kuitenkin parhaaksi että Hirmu lopetetaan, koska olisihan se hurja operaatio noin pienelle eläimelle.

Tällä hetkellä on niin koko kasvatukseen kyllästynyt olo, että tekee mieli heittää hanskat tiskiin. Vähäsen lohtua kuitenkin tuo Palleron perässä vilisevät vauvat, neljä safiiria ja yksi normaali. <3

Terveiset Tampereelta

18.5.2008

Linnunradan PumpernikkeliNyt on PiNankin näyttely takana. Babar oli S2 ja sai toisen sertinsä, mutta ei sieltä sen kummempaa menestystä irronnut. Anni oli kauhean iloinen kun Babar menestyi, kun se on ollut Annilla varahamsterina. Eli ihan nappiin sikäli meni. Hirmumyrsky ei osallistunut, koska se ehkä näyttäisi vihdoinkin siltä että se saa poikaset. Toivottavasti kaikki menee hyvin senkin osalta.

Palleron lapset voi hyvin. Niitä on viisi, mutten sen kummempia speksejä osaa niistä vielä antaa. Toivottavasti olisi normaalia. :)

Juhliksesta on jo kaksi viikkoa...

10.5.2008

Linnunradan Mutrunalle... ja en ole vieläkään saanut aikaiseksi päivittää kuulumisia!

Juhliksesta valmistui uusi muotovalio, Taijan omistama Linnunradan Valkoinen Lohikäärme. Hirmumyrsky sai toisen sertinsä, mutta sunnuntaina se kolmas jäi sitten saamatta. Hirmu asuu Syyssonaatin kanssa ja toivon poikasia, mutta Hirmu ei vielä ainakaan vaikuta siltä että vauvoja olisi tulossa.

Lauantaina siis Hirmu oli S1, Lohis oli S3, Syysomena oli S5 ja kaikki sai sertit. Sunnuntaina Babar oli S2 ja Lohis S5 serteillä.

Juhliksessa olin eka kerran tuomarina lemmikkikääpiöillä. Jänskätti aika paljon, mutta hyvin sekin sitten meni. Sunnuntaina Lohis muutti meille vähäksi aikaa, ja se pääsee vierailemaan Mutrunallen luokse, kunhan Mutru saa vielä hiukan lisää ikää.

Seuraava näyttely olisikin jo ensiviikolla Tampereella Pinan järjestämänä. Sinne olisi tarkoitus suunnata, kun Tampere on melkein naapurissa.

Applelle vauvoja

17.4.2008

FIN MVA GG07 Linnunradan Alien Apple14.4 Apple pukasi kaksi kevätvauvaa. Koska poikasia syntyi taas vähän, ei niitä taaskaan riitä myytäväksi saakka, mahdollisesti molemmat jäävät siis kotiin. Sääli että se teki taas vain pari hassua, vaikka onhan kaksi jo puolet enemmän kuin viimekerralla! Molemmat vauvat ovat normaaleja väriltään.

Hirmumyrskylle mietiskelen myös urosta. Vahvana ehdokkaana on joko Babar, Syyssonaatti, tai sen poika Syysomena.

Kuulumisia

14.4.2008

HalinalletytötEipä mennyt kuin päivä edellisistä kuulumisista, kun Black Romance kuoli, ja harmikseni tänään löysin myös Linnunradan Beatlesin kuolleena mökistään. Beatles oli noin 1v8kk ja oli ollut hoikassa kunnossa jo tovin.

Messutkin ovat jo muutaman viikon päästä, ja on kyllä tosi kiva päästä näyttelyyn. Edellisestä tuntuu olevan tosi pitkä aika, vaikka eihän niistä oikeasti ole kuin vasta kuukauden verran. Hirmumyrskyllekin pitäisi keksiä uros jo pikkuhiljaa. Muutama vaihtoehto olisikin valmiina.

Meiltä lähtee messuilta myös Mutrunalle miehelään Taijan luokse, ja Sutsisatsi on tällä hetkellä Sannin luona odottelemassa että saa vielä hiukan toivuttua edellisistä vauvoista. Uusia poikasiakin on jo varattu, joten ehkäpä meille tulee kesällä kunnon vauvabuumi taas. :)

Huhtikuu jo!

6.4.2008

Linnunradan HerkkänalleJuhliskin on jo ihan pian. Syyrialaisten osalta juhlanäyttelyä vietetään myöhemmin, sillä papovasta on taas hiukan huolta. Parempi kuitenkin perua, jos sillä vain voidaan vähentää riskiä kunnon epidemiasta.

Eilen terroja siivotessani huomasin sen surullisen tosiasian, joka kohtaa jokaista lemmikin omistajaa. Meillä nimittäin on aika huomattavan paljon toissa vuonna syntyneitä talvikoita, joilla alkaa ikä jo painaa. Suuri osa on vielä ihan hyvässä kunnossa, mutta monella ikä näkyy jo kovasti, eikä elinpäiviä ole enää kauheasti jäljellä.

Meille ei tullut talvikkopoikasiakaan, paitsi nuo Sutsisatsin, mutta toivottavasti Hirmu pyöräyttäisi jossakin vaiheessa. Vähän tyhjältä tuntuu hamsula, kun viime vuoden loppupuolella meillä oli poikasia melkein koko ajan, ja nyt ei kuulu millään. Toivotaan että tilanne korjaantuisi pian. :)

Juhlikseen olisi tarkoitus lähteä, ja siellä olisi viimeinen koearvostelukin. Ja toki lemmikkituomarointi debyytti vaatimattomasti Juhliksen merkeissä. Vähäsen jännittää kyllä!

Näyttelymenestystä Tampereelta

10.3.2008

Koearvosteluita tekemässäMeillä menikin ihanaisesti Tampereella. Toivoinkin kyllä että näiden uusien kanssa menestystä tulisi, mutta oli siellä muutama ihana yllätyskin!

Syysomena oli S5, Babar oli S4, S2 oli Taijan omistama Linnunradan Valkoinen Lohikäärme, johon törmäsin koearvostellessani lemmikkikääpiöitä. Lohikäärme oli kehittynyt upeaksi sitten viimenäkemän. Lohis sai myös sertin ja menestyi hienosti myös lemmikkiluokassa. Hirmumyrsky oli S1 ja BIS:ssä se oli kolmosena. Muistaakseni kaikki meidän talvikot sai myös L1:set.

Syysomena sai kuman ja Hirmumyrsky oli paras nuori.

Kuulumisia vaihteeksi.

6.3.2008

Sutsisatsin poikasetSunnuntaina on taas näyttely, johon lähdetään viiden talvikon voimin. Tampereelta kotiutuu vihdoin loput poikaset, joten voidaan jäädä rauhassa kasvattelemaan uutta sukupolvea. Tämän vuoden ensimmäiset poikaset syntyivät Ruotsintuontiurokselle Abaton's Just Fatsoolle ja Linnunradan Sutsisatsille. Poikasia on nyt viisi, mutta niille on kaikille suunnilleen jo kodit tiedossa. Luultavasti poikasissa oli myös safiiria. Toivottavasti noista kolmesta muusta yhdistelmästä riittäisi poikaset mahdollisimman monelle. :)

Susa-Erma's Lianna sai puolisokseen Abaton's To Rememberin, joten helmiäisnormaalia ja mahdollisesti helmiäissafiiria on luvassa. Ja toki poikasia myös perusvärissäkin.

Helmikuisia terveisiä

28.2.2008

Linnunradan Raketti ReiskaSivuille on avattu uusi kuulumisia-osio, jonne toivotaan kovasti Linnunratalaisten kuulumisia uusista kodeista. Sinne onkin jo yhdet terveiset tulleet, mutta lisää toki otetaan vastaan!

Hiukan jäänyt sivujen päivitykset huonolle huomiolle, lähinnä ajanpuutteen vuoksi. Olen juuri aloittanut työt päiväkodissa. Lomaa on töistä vielä pari päivää jäljellä, tänään ja huomenna voisin pyrkiä saamaan sivut ajantasalle, eläinten ja muiden juttujen osalta.

Maaliskuussa on Tampereella näyttely, johon matkataan uusien talvikkolupausten kanssa. Kotiin jäi edellisistä poikueista Linnunradan Avaruuskauhu ja Linnunradan Hirmumyrsky. Kaikki poikaset ovat saaneet jo koditkin, vaikka muutama täällä vielä odottaa kotiinpääsyä. :)

Vuoden Voittaja- ja muita kuulumisia

27.1.2008

Myrsky-poikueen poikanenVuoden ensimmäinen näyttelykin on takanapäin, meillä oli kuusi talvikkoa mukana, mutta vain Apple sijoittui, ja oli S2. Aloitin myös lemmikkituomarikoulutuksen kääpiöhamstereille. :)

Vuoden Voittaja-kisa meni meillä älyttömän hyvin. Toissavuonna olin talvikoilla kasvattajakisassa kolmantena, mutta muita voittoja ei sitten tullut, kun ensimmäinen näyttely, johon osallistuttiin oli Lemmikkimessut lokakuussa.

Viime vuonna meni näin upeasti. :)

Vuoden Näyttelyhamsteri – Standardiluokat
3. FIN & S MVA Int. Ch. VV07 Linnunradan Syyssonaatti, om. Pia Oinonen (185 p.)
4. FIN & S MVA Int. Ch. Linnunradan Vesuvius, om. Pia Oinonen (165 p.)

Vuoden Kasvattajat – Standardiluokat
4. Linnunradan/Pia Oinonen (415 p.)

Vuoden Voittajat – Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
1. FIN & S MVA Int. Ch. VV07 Linnunradan Syyssonaatti, om. Pia Oinonen (185 p.)
2. FIN & S MVA Int. Ch. Linnunradan Vesuvius, om. Pia Oinonen (165 p.)
3. FIN & S MVA Int. Ch. Destiny's Ragamuffin, om. Pia Oinonen (100 p.)
4. FIN MVA GG07 Linnunradan Alien Apple, om. Pia Oinonen (90 p.)
5. FIN MVA Destiny's Jellybean, om. Pia Oinonen (85 p.)
6. Destiny's Lithium**, om. Pia Oinonen (70 p.)
9. Linnunradan Honey*, om. Pia Oinonen (50 p.)

Vuoden Kasvattajat – Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
1. Linnunradan/Pia Oinonen (415 p.)

Vuoden Hamstraaja - Kääpiöt
1. VH07 Linnunradan The Index, om. Nelli Rantala (9 p.)

Uusi vuosi, vanhat kujeet

3.1.2008

Linnunradan Palleropilven poikasetHauskaa uuttavuotta kaikille!

Uudenvuodenaattona myös Lianna pitkän odotuksen jälkeen pyöräytti lauman muksuja, niitä on nyt kuusi elossa. Meillä on siis mooonta talvikkolasta, tosin varauksia on myös monta, joten jos olet omaa talvikkoa vailla, kannattaa nopeasti lähestyä sähköpostilla. :)

Palleropilvelle poikasia. :)

28.12.2007

Abaton's Live And Let DiePalleropilvi oli pyöräyttänyt 8 poikasta. :) Kiva kun on kerrankin useampi poikanen. Toivottavasti mahdollisimman moni/kaikki selviäisikin. Varauksiakin on useampia. Lianna varmaan myöskin saa poikaset lähipäivinä. Jään jännittämään syntyvätkö meille sitten vuoden viimeiset vai seuraavan vuoden ensimmäiset talvikkolapset.

Ruotsista saapui talvikkovahvistusta meille. Kolme naarasta ja neljä urosta. Naaraat ovat sen verran iäkkäitä ja tuhteja, etten niistä odottele jälkikasvua. Laitellaan kuvia ja sukuja tänne sitten jossain vaiheessa.

Hyvää joulua!

22.12.2007

Linnunradan SyysomenaIhan ensimmäisenä tahdon toivottaa kaikille tutuille, kasvattien omistajille ja muille yhteistyökumppaneille hyvää joulua! Mitään sähköpostikorttejakaan en saanut aikaiseksi lähettää, mutta toivottavasti tätä kautta mahdollisimman moni näkisi hyvän joulun toivotukset. :)

Ensi vuoden tuulista en vielä osaa sanoa, mutta toivottavasti meidän hamsulaan ilmaantuu oikein paljon uusia poikueita ja vähän uutta vertakin on tulossa meidän hamsulaan. :) Kotiin jäi Ellipsin poikasista ihananassuinen Linnunradan Sutsisatsi, ja siskokin kotiutuu joulunpyhinä uuteen kotiinsa. Applen poikasesta tuli toivomuksen mukaan Syysomena, ja sehän sopiikin sille hienosti. :)

Pareista näyttäisi molemmat siltä, että poikasia on tulossa. Yhdistelmät on Hölmö Rakkaus ja Linnunradan Palleropilvi, sekä Linnunradan Unikakkiainen ja Susa-Erma's Lianna. Palleron poikueeseen syntynee myös safiiria, joten siitä kannattaa kysellä jos on kallellaan safiiriin. :)

Kuulumisia

13.12.2007

Linnunradan SyysomenaApplen toinen poikanen ei selviytynyt, mutta hienosti se silti vielä hoivaa ainokaistaan. Harmittaa kyllä kun ei paljoa valinnanvaraa jäänyt. Kyseessä on kuitenkin kaksi hienointa hamsteria, ja olisin toivonut isoa poikuetta mistä valita. Tärkeintä tietysti olisi että tuo jäljelle jäänyt selviäisi.

Meidän Hellraiser piti lopettaa suuren kasvaimen takia, joka oli kiertynyt etujalan ympärille vaikeuttaen liikkumista. Muutama muukin tapaus hamsulassa mietityttää. Natalian lopetusta lykkäsin, koska sen nisäkasvain oli hävinnyt kokonaan. Unihiekalla taas puolestaan on jotakin ongelmaa hampaiden kanssa. Se oli hiukan laihtunut ja jo pelkäsin että sillä olisi sokeritauti, mutta sen pullo kestää todella kauan. Kurkkasin sitten hampaita ja sekä ylhäältä että alhaalta puuttuu hampaasta lähes puolet. Lyhensin vastaavasti toiselta puolelta hampaita ja pitää nyt tarkkailla että kasvaako hampaat normaaleiksi. Hammasvikaisia talvikoita meillä nyt ei ole vielä ollutkaan. Kerta se on näemmä ensimmäinenkin...

Applelle poikasia

11.12.2007

Linnunradan Alien AppleApple sai viime yönä poikasia, joiden isä on siis ihana Syyssonaatti. Ikävä kyllä poikasia oli jälleen vain kaksi, joten tälläkään kertaa niitä ei myytäväksi asti riitä. Joskin olin muutenkin ajatellut ettei niitä jalostukseen menisi montakaan, koska näitä sukuja on käytetty jo todella paljon. Muutaman sukupolven päästä ollaan ihan ongelmissa kun kaikkialla kummittelee Vesuviuksen ja Lithiumin lapsenlapset tai lapsenlapsenlapset.

Toivottavasti nyt ainakin nämä kaksi pikkuista kasvaisi isoiksi hamstereiksi.

Joitakin uusia pareja on yhdistetty, mutta ilmoittelen niistä sitten jos tulosta syntyy. Ellipsin kaksi tyttöstä on pian neliviikkoisia ja toinen tyttösistä, Sutsisatsi, jää kotiin. Satsumallekin on jo koti tiedossa.

Grand Gala '07

25.11.2007

Linnunradan Alien AppleNyt on Oulun reissu heitetty. Oli kyllä hurjan pitkä ajomatka, mutta onneksi oli hyvää seuraa matkassa. Kiitos vaan Sallalle ja Petelle seurasta ja Juhalle tietysti kun jaksoit taas olla ratin takana <3

Meillä meni Gala ihanaisesti, Syyssonaatti oli S3 ja Apple oli S1, sai sertin ja valmistui siis valioksikin. :) Se myös saa käyttää nyt titteliä GG07. BIS-kehässä se oli kakkosena.

Apple ja Sonaatti asuvat yhdessä, ja odottelen lähitulevaisuudessa niiltä poikasia. Toivottavasti poikasia tulee, ja epäonnea ei olisi matkassa.

Kansainvälisiä valioita

22.11.2007

FIN MVA Linnunradan Vesuvius & GG07 Linnunradan Alien AppleVihdoinkin ne tipahtivat postiluukusta, nimittäin postia Ruotsista. Kolmen Ruotsin ja kansainvälisen valion muotovalioplakaatit. Valioarvot pitää vielä SHY:n vahvistaa, mutta onneksi siinä ei sentäs mene kuin hujaus.

Ellipsin kaksi lasta voi hyvin, ja ovat väriltään normaaleja, kuten odotinkin. Lianna muutti yhteen Unikakkiaisen kanssa, joten toivottavasti tällä kertaa tärppää. Beatles asuu edelleen yhdessä Rainbowin kanssa, mutta saa nähdä tekeekö ne mitään kun Rainbow on niin paksukainen.

Lauantaina on Gala Oulussa, jonne ollaan ihan mukavalla kokoonpanolla menossa. Kuulumisia lisää sitten Galan jälkeen. :)

chat

16.11.2007

Chat on toiminut kehnosti varsinkin eilen ja lähetin tänään palveluntarjoajalle mailia, joten toivottavasti chat on pian taas tulilla :)

Ellipsin vauvelit

16.11.2007

Ellipsin pesueEllipsille mutkien jälkeen ilmestyi toinenkin vauva pesään. Ilmeisesti poikaset syntyivät pari päivää myöhässä, sillä molemmilla poikasilla oli jo tumma pigmentti ihossaan heti synnyttyään. Katselin ensin että niiden iholla olisi ollut jotain mustelman tapaista, mutta väri on vain vahvistunut. Molemmat vauvat on varattu sukupuolista riippuen.

Liannan pesästä löytyi vain yksi kuollut poikanen.

Harmittaa ihan hirveästi ongelmat joita meillä on ollut synnytyksien takia. Mietin tässä jo, että pieni poikastauko voisi tehdä hyvää, koska en tosiaankaan halua enää yhtään ongelmasynnytystä meidän hamsulaan, varsinkin kun noita ongelmia on ollut jo luvattoman paljon.

Joka tapauksessa Syyssonaatti - Apple-yhdistelmä varmaan toteutuu vielä tänä vuonna, mutta sitten pitää miettiä pientä tauontapaista, koska meidän hamsula on aika täynnä ja uusia asumuksia ei kyllä voi enää ottaa. :)

Ellipsille ja Ragamuffinille jälkikasvua

13.11.2007

Linnunradan EllipsiTänään kurkistin pesään, ja sieltä löytyi yksi ainoa pikkuinen. Jos se vain suinkin selviää, se jää kotiin. Harmillista sinänsä, että olisin toivonut hiukan useammankin vauvan tuosta yhdistelmästä. Mutta olen tietysti iloinen tuosta ainokaisestakin. :)

Pitkästä aikaa vauvoja :)

7.11.2007

Destiny's OpiumLianna vaikuttaisi potentiaaliselta tekemään poikasia... Kukaan muu meillä sitten ei siltä vaikutakaan, vaikka pareja tosiaan on useampia yhdessä. Onneksi sentään Karoliina laittoi tekstiviestiä että Opiumin pesässä sätkii useampia poikasia, joten sieltä meille tulee kotiin joku ihana pikku tuliainen :)

Natalialle on ilmestynyt nisäkasvain. Todella kurjaa, sillä se on vasta alle vuoden ikäinen, ja meillä on tähän mennessä aika hienosti selvitty ilman kasvaimia. En oikeastaan muistakaan millon olen viimeksi löytänyt kasvaimia, ja meillä on hamsterit olleetkin varsin pitkäikäisiä.

Galaan matkaamme useamman hamsterin voimin, lopullinen kokoonpano on kuitenkin vielä vähän avoinna.

Linnunradan Hinku löytyi tänään kuolleena terraariostaan. Hinku ja Linnunradan Ledi olivat pitkään ainoat hamsterit, jotka ylläpitivät omaa talvikkolinjaani elossa, ja vähältä pitkin ettei se kuivunutkin kasaan. Hinkun poika Linnunradan Beatles lapsineen ja lapsenlapsineen eleleekin meillä täällä ja pitää lippua korkealla. Hinku ei asunut meillä, vaan ystäväni Heinin luona. Kiitos siis hyvästä hoidosta ja lainasta aikoinaan.

Uusia yhdistelmiä

1.11.2007

Hölmö Rakkaus & Susa-Erma's LiannaTuossa joku aika sitten yhdistelin ja vaihtelin hiukan vuoden viimeisien talvikkopariskuntien kokoonpanoja.

Pitää varmaan hankkia hiukan lisävalaistusta hamsulaan, koska vähän huonosti on nyt poikasia syntynyt. Onneksi sentään talviturkkiin ei ole kukaan mennyt, ei meillä sentäs onneksi niin hämärää ole.

Poikasia odotellaan ja toivotaan sormet ja varpaat ristissä yhdistelmistä, FIN MVA Destiny's Ragamuffin - Linnunradan Ellipsi, Susa-Erma's Nikolai - Linnunradan Unihiekka, Linnunradan Beatles - Destiny's Rainbow, Hölmö Rakkaus - Susa-Erma's Lianna (kuvassa) ja tuossa jossain vaiheessa yhdistän vielä FIN MVA Linnunradan Syyssonaatin - Linnunradan Alien Applen**, ja siitä yhdistelmästä uskon syntyvän todella kauniita talvikoita, mutta varmaankin katsastamme ensin Galan, jos sieltä irtoaisi se viimeinen serti Ompulle. :)

Lemmikkimessut Vantaalla

23.10.2007

Linnunradan Alien AppleHiukan hamsulan kuulumisia vaihteeksi. Messut on takanapäin ja vaikka viikonloppuna oli hirmuisen kivaa, olen ihan onnellinen että olen kotona eikä näyttelyitä järjestetä seuraavaan kuukauteen. :D

Lauantaina arvosteltavana oli vain 15 talvikkoa. Meidän ihana nöpönenä Alien Apple oli sijalla S1, Syyssonaatti S2, ja sunnuntaina Syyssonaatti oli S1, Alien Apple S2, Ragamuffin S3 ja S4 oli Vesuvius. S5 oli Saanan luona asustava Fairyland's Alpha Centauri joka käväisi meilläkin vierailevana tähtenä ja on siis Alien Applen isä. Apple sai myös molemmilta tuomareilta sertit, joten yritän sille saada vielä viimeisen sertin ennen astutusta. Bis-kisat menivät niin, että Apple oli Bis 2, ja Syyssonaatti oli Bis 3. Näyttelyssä oli uudet hienot ruusukkeetkin, joista kuvamateriaalia on luvassa, jos ei nyt ihan tänään niin lähipäivinä. :)

Näyttelyssä meille palautui Ellipsi, joka oli treffailemassa Ruotsintuonti safiiriherraa. Tuliaisena se toi mukanaaan normaalipoikansa nimeltään Hölmö Rakkaus.

Niin ja Opium on yhdistetty myös kauniin normaaliuroksen kanssa, sekä Ellipsi asuu nyt Ragamuffinin kanssa. Toivottavasti pian tulisi talvikkovauvoja meille. :)

Terveisiä Ruotsista

2.10.2007

Linnunradan SyyssonaattiMeille tuli tuossa vähän aikaa sitten tilaisuus päästä Ruotsiin hamsterinäyttelyyn. Koska meillä juuri vajaat kaksi viikkoa sitten valmistui kaksi uutta talvikkovaliota, lähdimme Ruotsiin kolmen valion kanssa metsästämään vielä Ruotsin hamsteriyhdistyksen näyttelyistä sertejä. Näyttelyssä oli ulkomaalaiset tuomarit, joten saaduista serteistä irtoaa S MVA ja Int. Ch.-tittelit, jos hamsut ennestään ovat jo Suomessa muotovalioita.

Mukana olivat Syyssonaatti, Vesuvius ja Ragamuffin sekä Helin robouros Destiny's Brains. Meillä meni oikeastaan hienommin kuin osasin edes toivoa, nimittäin kaikki saivat sen sertin mitä sieltä lähdettiin hakemaan.

Ruotsissa oli todella vähän kääpiöhamstereita näytillä. Talvikoita oli 20 ja yksi ainoa robo, joka sekin oli Suomesta. Ruotsissa oli lähes ainoastaan safiireita näytillä, eikä niidenkään taso mikään todella kova ollut.

Ruotsin näyttelyt olivat oikeastaan ihan samanlaisia mitä täälläkin. Ainoa ero oli, että en tuntenut paikallisia ja näyttelyssä oli mukana gerbiilitkin. :D Palkitsemisessakin oli hiukan eroja ja Ruotsissa on käytössä pisteellinen arvostelu. Yllättävän nopeasti pisteettömiin arvosteluihin tottuu, se kyllä on mielestäni parempi kuin pisteellinen.

Kiitos vielä matkaseurasta siipalleni sekä Niinalle ja Petelle. Kivaa oli!

Hiekkaharjun näyttelykuulumisia

25.9.2007

Destiny's RagamuffinNyt on Vantaan näyttely takana, ja hienosti meni. Aluksi hiukan jännitti, että tuleekohan kauhea sählinki kun oli tosiaan tuplis, mutta järjestelyt toimivat omasta näkökulmasta hienosti.

Näyttelymenestystä tuli enemmän kuin osasin odottaa. Ensimmäisessä arvostelussa Ragamuffin oli S3 ja sai sertin, Vesuvius oli kakkosena, mutta ei luonnollisesti voinut ottaa sertiä vastaan vaikka sitä tarjottiin, ja Syyssonaatti oli jälleen kerran S1 ja sai toisen sertinsä. Vesuvius oli lisäksi tuomarin suosikki. :)

Toisessa arvostelussa palkittiinkin vain kolme parasta kun edellisessä palkittiin viisi. Kolmosena oli jälleen Ragamuffin sertin kanssa, ja ykkösenä Syyssonaatti sertillä, joten molemmat pojat valmistuivat valioksi.

Bis-kisassa Syyssonaatti oli toisena.

Meiltä lähti näyttelyssä hirmusti talvikkolapsia uusiin koteihin. Safiirilapset täällä kuitenkin kasvaa vielä, samoin Lithiumin lapset.

Litin tuplat

15.9.2007

Pilvi-poikueNiinpä kävi! Lithium tosiaan sitten tekaisi tuplat tuossa 13.9. Kolme poikasta tuli tälläkin kertaa. Vesuvius oli sitten ehtinyt astua sen heti edellisten poikasten synnyttyä. Hyvin emo kuitenkin on pärjännyt pikkuistensa kanssa, vaikka sillä ikääkin alkaa jo olla.

Natalian poikaset voivat hyvin, ja ovat tällä hetkellä kaikki varattuja. Hurjan paljon ollut kysyntää hamsterinpoikasista, mikä on tietysti kiva kun niitä tuntuu nyt tulevan vähän joka suunnasta. :)

Muut poikassuunnitelmat ovatkin aikalailla auki. Odottelen että Lianna vähän saa kokoa ennenkuin yhdistän sitä uroksen kanssa. Ongelmana on lähinnä naaraiden vähyys ja upeiden uroksien ylitarjonta. Onneksi kaikilta vanhimmilta uroksilta on jo oikeastaan poikaset saatu.

Ensi viikolla onkin sitten Hiekkaharjussa tuplis, jonne olemme matkalla kuuden talvikon voimin. Seuraavista suunnitelmista voisin kertoa sitten lähempänä lisää ;)

Poikasen varaajat HUOMIO!

7.9.2007

PojatOlen jo pitkään ajatellut kirjoittavani aiheesta joka saa jokaisen hamsterinkasvattajan veren kiehumaan. Nimittäin joillain poikasvaraajilla tuntuu olevan tapana tehdä ns. tuplavarauksia, tarkoittaen että he varaavat kahdelta tai useammalta eri kasvattajalta hamsterinpoikasen ilman aikomustakaan ottaa molempia.

Ymmärrän täydellisesti jos tulee syitä että varaus on peruttava, mutta sellaiset jotka varaavat monelta kasvattajalta poikasia vaikka tähtäimessä on vain yksi ainoa hamsteri, aiheuttavat päänvaivaa aivan suotta.

Nämä varaajat eivät ymmärrä että lähes kaikki hamsterikasvattajat tekevät yhteistyötä, ja monta kertaa kun on tehty ns. "oharit", niin puhe saattaa tulla myös niistä ostajista. Kyllähän se suututtaa kun on huomataan että kappas, sama ihminen on varannut monta poikasta. Ja pian toinen saakin sähköpostiinsa varauksen perumisen tai vaihtoehtoisesti potentiaalinen ostaja katoaa kuin tuhka tuuleen.

Ongelma on lähinnä se, että kun pidetään poikasia varattuna, joutuu mahdollisesti myymään muille "ei-oota". Sitten kun selviää että poikanen on ollut odottamassa kotia, jota ei ole tulossakaan, niin tekisi mieli laittaa tiukkasanaista palautetta.

Lopuksi kuitenkin haluan kiittää niitä monia monia ihania talvikonostajia joiden kanssa on ollut ilo tehdä hamsukauppoja! <3

Uusia vauvoja

7.9.2007

Natalialle ja Teräsmiehelle syntyi toissapäivänä lauma lapsia. Tämä poikue on meidän ensimmäinen helmiäissafiiri - safiiripoikue joten ihan kivaa vaihtelua normaalipoikueiden keskellä. Toivottavasti tästä poikueesta on iloa ja hyötyä niille muutamalle hassulle safiirikasvattajalle joita vielä on. Lähinnä siksi tämä poikue, ettei safiirit kuole ihan sukupuuttoon...

Uusia kuvia on päivitetty ympäri sivustoa ahkerasti, joten niitä vain sitten penkomaan täältä.

Hiekkaharjun näyttelyyn ollaan matkalla kuuden talvikon voimin. Hurjan iso näyttely on odotettavissa pitkästä aikaa.

Vanhat sukutaulut

1.9.2007

Susa-Erma's Lianna
Naputtelin eilen perjantain kunniaksi kaikki meillä syntyneiden poikasten sukutaulut tänne sivuille. Niitä pääsee tiirailemaan poikueet sivulta klikkaamalla jonkin poikueen tietoja. Pääasiassa niitä puuttuikin vain vuosilta 2001-2003.

Tuli kyllä niin haikea olo selatessa vanhoja papereita. Muistui niin "vanhat ajat" mieleen ja oli niin ihania hamstereitakin tuolloin.

Lithiumin kolme poikasta voi hyvin ja paksusti, ja emokin jaksaa niiden kanssa hienosti. Epäilisin että ne eivät ehtineet laittaa tuplapoikasia alulle sentään.

Kävimme keskiviikkona Helin kanssa karvakorvissa katselemassa hamsteritarjontaa. Tiesimme että he ottavat vain kasvattajilta hamstereita myyntiin, joten sieltä on erittäin potentiaalista saada hamsterin mukana paperitkin. Yhdessä terraariossa lymyili oikein kaunis normaalin värinen talvikko, joka vaikutti kovin tutuilta omiin hamstereihin verrattuna. Epäilin heti että se on meidän sukulaisia, ja kassalla kysyessäni sen papereita, selvisi että se on todella "meikäläisiä", eli kyseessä oli Linnunradan Tiikerin Päiväunen tyttö, nimeltään Susa-Erma's Lianna. Kuvia neidistä on tulossa piakkoin. :)

Yllätyspoikaset

27.8.2007

Lithium ja Vesuvius päättivät vanhoilla päivillään haluta vielä lapsia. Menin siivoamaan niiden terraa ja nostin pahvilaatikkopesää ilmaan, ja siellä sätkikin kolme arviolta neljän-viiden päivän ikäistä talvikkovauvaa. Enkä mitään ole huomannut Lithiumista että sillä olisi vauvamahaa ollut, päinvastoin sitä juuri viikko takaperin katselin että se on kyllä niin tuhdissa kunnossa ettei se poikasia ainakaan tee. Hyvin huijasi! Ruokkiessakaan en ole lainkaan huomannut että siellä olisi vauvat pesässä. Poikasista jätän ainakin yhden kotiin.

Odotettavissa on kauniita talvikkolapsia, sillä edellisestä poikueesta oli mm. Linnunradan Syyssonaatti, joka viime näyttelyssä oli BIS1.

A Sole Kiss, kotoisammin Suukko, muutti yhteen Linnunradan Unikakkiaisen kanssa. Josko nyt tärppäisi...

Kangasalan näyttelykuulumiset

21.8.2007

Poikakommuuni
Eilen (tai oikeastaan toissapäivänä) oli PiNan järjestämä hamsterinäyttely. Mukana oli tällä kertaa vaan neljä talvikkoa, Syyssonaatti, Vesuvius, Ragamuffin ja Ovaali, joista jälkimmäinen on oikeastaan tyttäreni Annin hamsteri. Ovaali sai kuman, mutta tippui pois S-sijoilta (mikä ei ainakaan Annia haitannut, koska PiNan näyttelyssä kumasta sai pienen vaaleanpunaisen ruusukkeen), ja Syyssonaatti oli S1, BIS1, sai sertin ja lisäksi se oli vielä tuomarin suosikki. Olin niin iloinen koska Syyssonaatti on todella kaunis hamsteri ja se on vain parantunut iän myötä koko ajan.

Seuraava näyttely olisi kuukauden päästä järjestettävä tuplanäyttely Hiekkaharjussa. Sinne mennään taas kunnon kokoonpanolla.

Poikaspulinaa

5.8.2007

Hassut-poikue
Unihiekan poikasista jäi eloon vain kaksi poikasta. Toinen on helmi ja toinen on normaali. Jahka näen millaiseksi tuo helmi kehittyy, katselen jätänkö sen kotiin. Normaalin jätän ainakin, joten voi olla että Unihiekan poikasista ei välttämättä jää myytäväksi kumpaakaan.

Opiumin lapsien sukupuolet jakaantuivat kaksi naarasta/kolme urosta. Näistä poikasista jäänee joku nätti uros kotiin, eli kotia etsii kaksi naarasta ja kaksi urosta. :)

Palailen asiaan kunhan olen toipunut mökkireissusta.

Unihiekalle vauvoja

30.7.2007

Unihiekka sai tänään ison kasan poikasia. Kahdeksan olin laskevinani. :)

Unihiekalle tulossa poikasia

27.7.2007

Destiny's Ragamuffin*
Unihiekka kaikesta huolimatta vaikuttaisi siltä että se saa kohta poikasia. Jännittävää sikäli, että meille on tulossa helmiä, ja helmiä meille on viimeksi syntynyt vuonna 2004. Ihan aikakin siis jo. Pääpaino on aina ollut normaalissa ja vaikka toivoin, että tulisi muutama safiiri niin pyöritellessäni niitä kuitenkin tajusin että kyllä ei ole normaalin voittanutta. Joten ei haittaa että niitä nyt sitten ei olekaan tulossa.

Unihiekan lasten isä on Satumetsän Teräsmies, oikein nätti helmiäissafiiripoika, joten voi hyvin olla että niitä safiireita tulee yllärinä kuitenkin.

Meille muutti toissapäivänä hieno normaalipoika, Destiny's Ragamuffin*. Se sai Jyväskylän näyttelyssä sertin ja oli S1 ja BIS 3 muistaakseni. Heli oli ihana ja tarjosi poikaa minulle ja vaikka meidän hamsula onkin ihan täpötäynnä, en voinut sanoa ei koska se oli niin kaunis. <3

Jyväskylän näyttelystä tulikin mieleeni, että olen tainnut unohtaa kertoa näyttelykuulumiset. Eli, meidän Lithium, oli S4 eikä saanut viimeistä sertiään ja Vesuvius oli S5. Kaikki mukanaolleet taisivat saada L1:set, eli Satumetsän Teräsmies, Revontuli, Syyssonaatti sekä lemmikkiluokassa ollut Annin hamsteri Linnunradan ovaali sai EH:n.

Poikuelöpinää..

24.7.2007

Opiumin lapsien lukumääräksi tuli viisi. Poikasten väreistä tai sukupuolista ei luonnollisesti ole vielä mitään hujua, mutta ainakin normaalia sieltä tuli. Safiirien tulo on ihan mahdollista varmaankin, mutta kohtahan se nähdään.

Muista pareista ei ole tällä hetkellä luvassa poikasia, ne ovat olleet niin kauan yhdistettynä, ja naaraat eivät vaikuta yhtään siltä että poikasia olisi luvassa. Pitää miettiä naaraille uudet miehet. Ehkäpä Natalian voisi siirtää jo eläkkeelle muutenkin. Se on suostunut tekemään yhdet poikaset Pumpumin kanssa, ja niitäkin sai odotella hyvän tovin. Unihiekalle voisi vaihtaa mieheksi huomenna saapuvan Destiny's Ragamuffinin* Toivottavasti Unihiekka vielä tekee poikaset, silläkin alkaa olla jo ikää ja kooltaan se on jo aika mahtava.

Sole Kissin voisi varmasti kohta kanssa yhdistää, ettei sekin vaan jää poikasitta.

Opiumin vauvat

20.7.2007

Opiumin pesässä on jo kaksi pientä vauvaa, äidin mahasta päätellen pikkusisaruksia on vielä tulossa. :) Isänä poikasilla on Fairyland's Alpha Centauri, joka on lainassa Saanalta. Että kiitokset vain Saanalle uroslainasta!

Näyttelykuulumisia

2.7.2007

Linnunradan Ovaali
Eilen oli Jyväskylässsä lemmikkimessut ja näyttely. Meidän Vesuvius oli S5 ja Lithium S4, mutta sitä viimeistä sertiä se ei saanut.

Näyttelystä kotiutui meille Satumetsän Teräsmies, joka on meidän ensimmäinen helmiäissafiiri. Yhdistän sen lähipäivinä varmaankin Unihiekan kanssa. Lisäksi Saanalta tuli lainaan safiiripoika, joka on alkujaan Fairyland's-hamsulasta.

Safiirivahvistuksesta huolimatta tarkoitus olisi pysytellä normaalissa, mutta kun hyvät hamsterit osuu kohdalle niin ei siinä ole värillä väliä. :)

Ledi

14.6.2007

Linnunradan Ledi löytyi tänään kuolleena pesästään. Ledi eli pitkän hamsterin elämän, se oli 2v 7kk ja 12pv:n ikäinen kuollessaan.

Huh hellettä

5.6.2007

Ellipsi
En olekaan pitkään aikaan saanut aikaiseksi päivittää uutisosastoa.

Linnunradan Honey* kuoli eilen lämpöhalvaukseen. Kotonamme lämpötila lähentelee kolmeakymmentä astetta. Se pitkään jaksoi sinnitellä, mutta hamsujen viilentämisestä huolimatta se ei selviytynyt. Honey oli yksi rakkaimmista hamstereista ja sen liian aikainen poismeno surettaa kovasti. :(

Hiukan lohtua Honeyn poismenolle antaa Natalian ja Pumpumin poikaset, jotka näyttäisivät perineen Honeyn kauniin turkinlaadun ja värin. Kotiin poikasista jää kauniin värinen ja sööttipäinen Linnunradan Unikakkiainen. Unikakkiainen on suomalainen taruolento, joka näyttää unessa aarteen sijainnin.

Meillä tuppaa jäämään kotiin näitä poikasia paljon enemmän kuin on tarkoitus. Vähän huolestuttaa, miten paljon tämä homma räjähtää käsiin kun joka poikueesta jää kotiin ainakin kaksi poikasta. Eli jos kotoa puuttuu oma normaalitalvikko, niin ottakaa rohkeasti vain yhteyttä. :)

Haikara vieraili jälleen.

4.5.2007

Natalia sai tänään kasan vauvoja! :)

Poikasrumba jatkuu...

1.5.2007

Anin poikaset
Natalia näyttäisi siltä, että sekin aikoo tehdä ison liudan poikasia. Kevät selvästi tekee tehtävänsä. Pumpum olisi näiden poikasten isä. Pumpum onkin asunut monen naaraan kanssa, ja ehdin jo pelätä että osaako se tehdä lapsia lainkaan.

Jellybeanin ja Beatlesin poikasissa on vapaana vielä uros ja naaras. Jellybeanin poikasista yhdeltä puuttuu toinen etujalka, jonka Jelly napsaisi pois vahingossa kun ne syntyivät. Tälle poikaselle onkin lemmikkikoti jo tiedossa. Tyypillisesti se olikin kaikkein hienoin noista neljästä...

Anin poikasista kotia etsii vielä yksi normaali uros, ja Lithiumin poikasissa on vailla kotia vielä neljä normaalia urosta. Nämä normaalit on todella tummia, toivottavasti niistä tulee yhtä hienoja muutenkin. Varauksia otetaan vastaan! Nämä ovat mahdollisesti viimeiset poikaset hetkeen, sillä nyt on ollut melkoista poikashulinaa. :)

Poikaset kasvaa

23.4.2007

Anin poikaset
Meidän talvikkolapset voivat ihan hyvin. Tämän viikon keskiviikkona Anin poikaset täyttää neljä viikkoa ja seuraavana päivänä on Lithiumin lapsien vuoro. Anin lapsista jää kotiin normaalinaaras, se on kaikkein parhaimman värinen. Lithiumin lapset ovat kaikki todella tasaisen tummia, odottelen vielä, että niiden värit kehittyy - tällä hetkellä ne ovat kaikki aika kylmän sävyisiä.

Jellybeanin kaikki neljä vauvaa selvisi. Yhdeltä Jelly on tosin napsaissut etujalan poikki syntymän jälkeen. Poikanen sai nimekseen Linnunradan Kolmio ja sille on lemmikkikoti tiedossa. Luonnollisesti se on kaikkein suurin ja tummin kaikista poikasista. :D

Haikara kävi...

11.4.2007

Ja toi mukanaan neljä pientä nakkia Jellybeanin pesään!

Lisää poikasia?

11.4.2007

Ajattelin, että en uskalla hehkuttaa vielä, mutta eihän tätä malta olla hehkuttamatta: Vaikuttisi ihan siltä, että Jellybean vihdoinkin, noin miljardin astutusyrityksen jälkeen tekisi vauvoja. Mutta täytyy nyt malttaa vielä odottaa, että miten menee. Pelottaa että jokin menee vikaan. Toivon tietysti parasta.

Niin se kevät vaan sen teki, että kaikki hamsterit päättikin haluta lapsia. Välillä oli niin epätoivoista, kun tuntui että kukaan ei tee poikasia. Jellybean selvästi ajatteli, että se ei voi tehdä lapsia niin kauan kun se pärjää näyttelyissä. :D

Anin lapsien sukupuolet on varmistuneet, ja ne löytää poikueet ja myytävänä-sivuilta. Lithiumin poikaset on niin pieniä etten varmaksi vielä pysty sanomaan, mutta äsken vaikutti siltä että poikasissa olisi kolme urosta ja neljä naarasta.

Pikaiset päivitykset meiltä

8.4.2007

Lithiumin ja Vesuviuksen poikasten lukumäärä olikin seitsemän. Pitkään aikaan meillä ei olekaan syntynyt näin isoa poikuetta. Poikaset ovat melkoisen pieniä tirppoja, varsinkin jos vertaa Anin poikasiin, jotka ovat päivää vanhempia ja puolet kooltaan isompia. Kaikki poikaset ovat normaalin värisiä.

Anin ja Fudgen poikasissa yksi osoittautuikin safiiriksi, mikä on kiva yllätys. Tämä pikkuinen on meidän hamsulan ensimmäinen safiirikasvatti.


Nyt niitä on...

29.3.2007

Nimittäin poikasia!

Fairyland's Papyrus Of Ani ja Destiny's Fudge* saivat eilen perheen lisäystä. Tarkkaa määrää en urkkinut, mutta ilmeisesti niitä oli isompi pesue. Tänään bongasin tosin yhden kuolleen, mutta ainakin kolme oli elossa. Ani viimeksikin taisi saada useamman, mutta kolme niistä selvisi isoksi asti.

Tänään Linnunradan Vesuvius*** ja Destiny's Lithium** sai kuusi pientä vauvaa. Ensin vähän huolestuin, koska Lithium ei ollut tehnyt minkäänlaista pesää vauvoilleen. Ne oli kasassa flätin keskellä. Nyt se on vienyt vauvansa onneksi pesämökkiin lämpimään.

Molemmista yhdistelmästä odottelen kivan näköistä jälkikasvua.

Tampereen Tuplis

18.3.2007


Nyt on tuplis-viikonloppu jo takana. Oli kyllä rankka viikonloppu. Taidan olla virallisesti Wanha.

Näyttelymenestystä niittivät tällä kertaa Destiny's Lithium, joka sai molempina päivinä sertit. Molempina päivinä se oli myös paras nuori. S-sija oli lauantaina 1. ja sunnuntaina 4.


Linnunradan Vesuviuksella oli serti ennestään, ja se pokkasi molempina päivinä sertit, joten se valmistui Suomen Muotovalioksi. Se ei pärjännyt S-sijoilla ihan niin hyvin, ollen lauantaina 3. ja sunnuntaina 5.

Honey sai sunnuntaina kuman.

Viikonlopun yllättäjä oli Jellybean, joka HYLÄTTIIN lauantaina, koska se puri tuomaria! Hamsteri, joka ei ole ikinä purrut ketään. Se sai vielä kaupanpäällisiksi kiitokyydin suoraan lattiaan. Hetken ajan piti kyllä nieleskellä. Ei se sitten sunnuntainakaan pärjännyt. Onneksi se oli jo valio.

Poikasia tilaukseen.

11.3.2007

Eilen illalla hamsuja siivotessani yhdistelin muutamia pareja. Jellybean ei vaikuttanut edelleenkään siltä että olisi tekemässä vauvoja, joten yhdistin sen Imovanen kanssa.

Ani ja Fudge asuu nykyisellään yhdessä, toivottavasti nekin saa lapsia pian. Fudge on niin sievä että halusin siitä vielä poikueen ja Ani oli niin kiva naaras.

Lithium ja Vesuvius asustaa yhdessä, vaikka aluksi vähän näytti siltä että Lithium ei tykkää ideasta. Jos tämä yhdistelmä vain suinkin toteutuu niin pitäisi olla aika nättiä jälkikasvua odotettavissa. Kummassakaan ei sen ihmeempiä vikoja ulkonäön suhteen ole. Olisi kyllä ihanaa kun tulisi poikasia pian, edellisistä on jo aikaa!

Näyttelypohdintaa.

2.3.2007


Pitää testata kun on uusi uutistenpäivityssysteemi. Jopa minäkin saatan osata. :) Eipä meille tänne kummempia kuulu, odottelen edelleen josko Jellybean tahtoisi vielä tehdä lapsia. :)

Kovasti olen pähkäillyt Tampereelle lähtijöitä, tuntuu että en osaa päättää. Enkä viitsi koko laumaa ilmoittaa. Noh on tässä onneksi vielä pari päivää aikaa mietiskellä.

Jellystä FIN MVA

27.2.2007

FIN MVA Destiny's Jellybean
Uutisia pitkästä aikaa... Jellybeanin valionarvo on nyt vahvistettu, eli neitokaisesta voi nyt käyttää nimitystä FIN MVA Destiny's Jellybean. On kyllä tosi upeaa. Tittelin arvoa nostaa kyllä sekin, että Jelly sai kaksi viimeistä sertiään tosi vaativalla arvostelulla, eli piti saada arvosanaksi se ERI ennen kuin sai ottaa vastaan sertiä. Seuraavissa näyttelyissä riittääkin sitten EH, että saa sertejä.

Meille on kotiutunut muutama Helin kasvatti, Destiny's Imovane, joka onkin jo hiukan varttuneempi herra, sekä lupaava nuori Destiny's Mnemonic. Samalta reissulta kotiutui meidän P5, josta ei Helin luona saatu jälkikasvua. Se taitaa olla niin pullea, ettei sitä kiinnosta naiset, vaan pelkkä ruokakupin sisältö. Yhdistin sen kuitenkin Anin kanssa, jos se vaikka saisi jotain aikaiseksi. Jos ei mitään kuulu, yhdistän sen vielä Natalian kanssa, kunhan sen aika koittaa. Niistä voisi mahdollisesti tulla ihan mukavaa jälkeä. Toivottavasti tuo Pee nyt alkaisi ymmärtää noiden naisten perään. Prophet on hirmu alistuva naaraille, ja selälleen heittäytyminen naaraan ärähtäessä on kyllä se pahin mitä uros voi tehdä...

TTT ei myöskään tehnyt mitään sen ruotsalaisen helmen kanssa, eikä sen paremmin Jellybean. Menee kyllä hermot, jos yksikään naaraista ei tee poikasia! Meille tulee Ruotsista tänne safiirinaaras. Hirmu kivaa saada välillä sellaistakin uutta verta, jolla on suku tiedossa. Toivottavasti viimeistään sitten tärppää.

Vantaan reissu

12.2.2007

Meidän Vantaan näyttely meni tosi hienosti. Mukana oli tosiaan kuusi hamsteria, ja kukaan ei palannut kotiin ihan tyhjin tassuin. P5 ja Fudge saivat kumat päistään, mitkä ovatkin tosi hienot ominaisuudet niillä. Pumpum oli Tuomarin Suosikki. Vesuviukselle toivoin toista sertiä, sillä minusta se olisi sen arvoinen ollut, mutta onhan meillä aikaa vielä metsästää sertejä. Päivän yllättäjä oli Honey, sillä se sai toisen talvikoille jaetuista ERI:stä ja lisäksi Sertin. Honeyn väri on ihanan tumma, mutta sen pää ei kyllä ole sen vahvin puoli. Jellybean sai viimeisen sertinsä ja valmistui valioksi. Pitää vielä titteliä sille anoa. Jelly oli myöskin toista kertaa peräkkäin Best In Show. S-sijat meni siten, että Jelly oli S 1, Honey S 2 ja Vesuvius oli S 5. Mielettömän hieno päivä siis.

Carolalta tuli näyttelystä pikkuinen safiirinaaras. Se on ihan perusnätti, vaikkakin hiukan pieni. Se tuli tuomaan uutta verta, eli safiiria ei meillä synny vastaisuudessakaan paitsi korkeintaan ylläreinä.

Anin vauvat on kasvaneet, ja uskoisin löytäneeni niistä nyt sen, jonka tahdon jättää kotiin. Sillä on ihan kiva pää, ok tyyppi ja mukavat kaaret. Väri on sen heikoin puoli, mutta ei se haittaa. Ani on ollut niin hieno emo, että toivon sen tyttären periyttävän emo-ominaisuuksia eteenpäin sitten aikanaan.

Näyttelymenestyksestä seonneena, yhdistin jonkun talvikkopariskunnankin. Laittelen infoa, kunhan tiedän mitä niistä syntyy tuloksena, vai syntyykö mitään...

Oulun näyttelystä

7.2.2007

Destiny's Jellybean BIS-kehässä
Meidän näyttelyreissu Ouluun meni tosi kivasti. Himpusti yllätti se, että Oulussakin oli sanallinen arvostelu, ihan luultiin että se on vaan kokeilu Vantaalla.

Vaan eipä se mitään. Menestystä tuli, eli Vesuvius sai ERI:n, sertin ja sijoittui S2:ksi. Jellybean sai ERI:n ja nappasi samalla toisen sertinsä, oli S1 ja BIS! Muut mukana olleet hamsterit saivat H:n. Honey on piskuinen, mutta ihan kivan tyyppinen ja värinen, Fudgen turkki ei antanut sille oikeutta, sillä se on hiukan rasvainen ja eloton. Prophet Five taas ei pääse oikein oikeuksiinsa sanallisen arvostelun kanssa, sillä sen väri on haalea. Sanallinen arvostelu ehkä painottaa enemmän sitä kokonaisuutta, kun taas pistearvioinnissa P5 on menettänyt lähinnä väristä pisteitä, muutenhan se on tosi kaunis.

Hiukan on harmittanut, kun Satumetsän Niinalta on tullut sähköpostia koskien Vesuviuksen veljen, Toban terveydentilaa. Eläinlääkäri on epäillyt sillä jonkinlaista maksa- tai haimasairautta. Oireina on ollut laihtuminen ja valkoinen kakka, sekä lisääntynyt vedenkulutus. Vesuvius on kuitenkin elämänsä kunnossa, ja se sai näyttelyarvostelussa jopa palautetta siitä että se on hiukan tukeva, joten en nyt vielä panikoidu sen suhteen, että se olisi perinnöllistä.

P5 dieetille

30.1.2007

Hain tänään Prophet Fiven kotiin Heliltä. Poju on pulskistunut entisestään, jos se vielä oli muka mahdollista edes... Laitoin sille riisutun version jyväseoksesta ja se katseli ja tonki ruokakippoaan pahastuneena, että on ihan tyhmää tulla kotiin kun ei edes tarjoilu pelaa ja joku on vienyt täältä kaikki parhaat päältä!

Oulun näyttely on viikonloppuna, jonne siis lähdetään viiden hamsterin voimin. Seuraavana viikonloppuna on Vantaalla näyttely, jonne tulee mukaan kuusi hamsteria. Mun piti todellakin ottaa vaan pari mukaan, mutta jotenkin se sitten lähti käsistä.

Meidän viimeiset Truthin lapset lähtee Helsinkiin, josta ne löytävät tiensä uusiin koteihin. Phase One matkaa ilmeisemmin Ruotsiin asti. Voi että, kun on kiva lähteä näyttelyihin. Tuntuu että edellisistä on jo kulunut ikuisuus.

Poikasista

28.1.2007

Jellybeanin ja Halon poikaset eivät selvinneet. Molempien synnytykset menivät samalla tavalla pieleen, paljon verta ja kuolleita poikasia. Harmittaa kun en tiedä yhtään että mistä on kyse. Papyrus Of Ani kuitenkin hoitaa poikasiaan todella hienosti, ja yritti hoitaa kolmea Halolta adoptoitua poikasta, mutta ne olivat jo ehtineet kaiketi kylmettyä liikaa eikä Ani yrityksistä huolimatta pystynyt niitä pitämään hengissä.

Anin omat poikaset ovatkin todella isoja. Ne ovat vasta alle viikon, mutta ihan mielettömän isoja nakkeja. Ani on itse niin pieni tirppu, niin olisi voinut kuvitella sen poikasten olevan pieniä myös.

Jellybean asuu Elenalta lainassa olevan helmiuroksen kanssa. Toivottavasti ne saisivat nyt jotain aikaiseksi. Tämä on ensimmäinen helmipoikue yli kahteen vuoteen, joten odotan kyllä ihan innolla. Vaihtelua normaalien keskelle.

Muurahaiskarhupäät

20.1.2007

Jellybean sai eilen yhden ainokaisen poikasen. Toisaalta voi hengähtää helpotuksesta, nimittäin vaikuttaa hiukan siltä että jälkikasvua on tulossa myös Halolle ja Anille. Halon lasten isä on Beatles ja Anin jälkikasvun isä on End Game.

Ani on itse hirmu pikkuinen ja vaatimaton, mutta sen pää on ihan kohtalainen, sillä on myös tosi sievät pikkukorvat. Endi varmaan paikkaa mukavasti Anin puutteita koossa ja värissä.

En oikein tiedä mitä tekisin Truth Takes Timen poikasten kanssa. Nykyään niillä on ihan kivat värit, mutta niillä on hassut kapeat muurahaiskarhupäät. Pitää miettiä käytänkö niitä jalostuksessa, ellei niiden päät tuosta kehity parempaan suuntaan.

Halokin saa Beatlesin kanssa poikaset, joten ei olisi tavallaan pakko pitää näistä ketään, kun Beatlesiä on tosiaan tullut nyt käytettyä kun se on ollut ainoa erisukuinen uros.

Näyttelysuunnitelmia

14.1.2007

Truthin lapset on ensi viikon lopuilla jo neljä viikkoisia. Mietin edelleen, että pitäisinkö uroksen vai naaraan. Kummassakin on omat hyvät puolensa. Jellybeanilla on täällä ruotsalaista verta omaava helmiuros lainassa. Toivottavasti ne saisi vauvoja pian aikaan.

Ollaan menossa Helin kanssa Ouluun näyttelyyn helmikuun alussa. Kauhea pohdinta että mennäänkö Ouluun vai Helsinkiin, mutta sitten päätettiin valita Oulu ja ajateltiin perheen kanssa mennä heittämään reissu Porvooseen ja Helsinkihän on ihan vieressä niin pakkohan on sitten on näyttelyssäkin käydä.

Alias 2-poikue

5.1.2007

Meidän pikkuiset ovat kasvaneet kovasti, ja mukavalta niiden väritkin jo näyttää. Naarailla vaikuttaisi värit kaikkein parhaalta. Erotin äsken Jellybeanin ja Beatlesin, koska ne ovat olleet kolmisen viikkoa yhdessä, eikä edes Jellyn masu näytä kasvavan.

Helin pienestä yllytyksestä päätin ottaa Hamtaron jalostukseen ja katsoa millaista jälkikasvua se saa aikaan. En ole itse mikään safiiriexpertti, mutta koska sen Hamtaron väri ei juuri kellerrä niin ei se ainakaan normaalia pilaa.

Ajattelin yhdistää pienen miesloman jälkeen Jellybeanin ja Hamtaron. Hamtaron pää on ihan kohtuullinen, parempi kuin Beatlesin, joten uskoisin jälkikasvusta tulevan kivapäistä. Lisäksi asutin Halon ja Beatlesin yhteen, ihan huvin vuoksi ja urheilun kannalta. Lähinnä eläkepariksi. H-tytöt ovat kaunistuneet kovasti, vaikka lähenevät kohti vuoden ikää.

Keltaisia poikasia

2.1.2007

Truth Takes Timen poikaset kasvaa ja voi hyvin. Ulkomuodollisesti ne toivottavasti tuosta kehittyy, sillä ne ovat melko keltaisia väriltään ja päätkin näyttää vähän hassulta. Mutta annetaan niille aikaa kasvaa.

Beatles ei välttämättä ole saanut Jellybeania kantavaksi, ainakaan se ei ole yhtään kehittänyt vauvamahaan viittaavaa. Myöskin Honey ja Fudge vaikuttaa siltä, ettei ne enää lisäänny.

Toisaalta voi olla ihan hyväkin, että eivät lisi kun molemmista minulla on jo jälkikasvua, mutta toisaalta olisi kiva saada niistä vaikka näyttelyhamstereita.

Seuraavaan näyttelyyn ollaan menossa helmikuussa, en vain vielä tiedä yhtään, että millä kokoonpanolla. Eiköhän meillä muutama näyttelykelpoinen yksilö ole.

TTT:n synnytys

22.12.2006

Truth Takes Time sai tänään päivällä poikaset. Jotain meni vikaan. Se nimittäin synnytti monta tuntia, ja välillä se rääkäisi pesästään kovasti. Poikasia tuli kolmessa eri satsissa. Yhteensä niitä syntyi 11, mutta elossa niitä on enää viisi. Toivottavasti nämä viisi jaksaa elää. TTT vaikuttaisi olevan ihan pirteä ja huolehtivainen emo.

Jos en ehdi enää ennen Joulua päivitellä sivuja niin toivotamme hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta jokaiselle kasvatille, kasvatin omistajalle ja muille tutuille!

Huomasin myös hamsteri.infosta että oltiin Vuoden Voittaja-kisassa neljänsinä talvikkokasvattajissa. Kiitos siis kaikille kasvattejani näyttelyttäneille!

Ani tuli taloon

21.12.2006

Meille tuli tänään pikkuinen talvikkotyttö, Fairyland's Papyrus Of Ani. Se on kivasti erisukuinen, joka on melkein sen paras puoli. Aika vaatimaton ulkomuodoltaan, mutta ei se haittaa. Uutta sukua lähinnä kaipaankin. Asutin sen yhteen End Gamen kanssa. Endi on asunut pitkään yhden eläkeläismummon kanssa, ja sen tyyppi on ihan kulahtanut. Se on sellainen naisissa käyneen näköinen.

Pitää laittaa ne molemmat oikein kunnon possutuskuurille, että ne saavat vähän massaa. Olisin antanut muuten Anin saada vähän massaa, mutta se on jo 4kk ja hiukan talviturkkinen, joten ne oli jo yhdistettävä.

Kiitos Carolalle hamsterikyydistä ja tietysti Patricialle hamsterista!

TTT edelleen porskuttaa yhtenä kappaleena. Alkaa pelottaa että tuleekohan sieltä oikeasti tusinan verran vauvoja. Se on aivan järkyttävän iso. Pyöräyttääköhän se aattovauvat?

Pupuvauvoja

18.12.2006

Truth Takes Time on vihdoin pyöristynyt ja saa poikaset varmaan ihan näinä päivinä. Massu näyttää jättimäiseltä, joten odottelen isoa poikuetta. Yhdistin myös Jellybeanin Beatlesin kanssa. Olisin toivonut Jellybeanille ehkä paremman pään omaavan uroksen, mutta Beatles on ainoa ihan erisukuinen, joten se saa kelvata.

Myös TTT:n poikasten isä on Beatles, joten siitä on tulossa useammat poikaset. Molemmilla Beatlesin vanhemmilla on kyllä nätti pää, joten toivon että se periyttää kuitenkin kivaa päätä. Beatles on tästä meidän kesäisestä poikueesta, jossa se oli ainut eloon jäänyt poikanen viidestä.

Meille tulee perjantaina Patricialta normaali talvikkonaaras, jonka osa suvusta on Eestistä. Ainakin takuuvarmasti uutta verta. En tiedä vielä kehen sen yhdistäisin, se on kuitenkin sen ikäinen että se pitäisi laittaa jo uroksen kanssa. Jos sen väri on kohtuullinen, niin varmaan yhdistän sen Prophet Fiven kanssa. Emä parantaisi väriä, ja isältä toivoisin sitten upeaa päätä, tyyppiä ja töpökorvia. Muut isäehdokkaat voisivat olla Pumpum, Vesuvius tai End Game. Uroksissa siis ainakin löytyy.

Pupumme teki äsken viisi poikasta ja tapahtuman kunniaksi avasin jo hetken rakenteilla olleet uudet pupu-sivuni. Käykää ihmeessä katsomassa!

Uudistuneet sivut

5.12.2006

Sivut uusiutuneet hiukan ulkoasultaan. Jos fontti on jättimäistä, kannattaa kokeilla refreshiä.

Muutoin ei kuulu uutta ja ihmeellistä, Bubble ja P5 asuu yhdessä ja Truthi asustaa nykyään Beatlesin kanssa. Jospa ne intoutuisi vielä lisääntymään tässä vaikka tämän vuoden puolella. Pupuvauvoja odottelen hirmuisalla innolla, kun niitä ei meillä ole vielä koskaan aiemmin syntynytkään.

Ainakin Pikku-Pupu on hirmu äkäinen ja pitää todella hassua ääntä kun menee laittamaan kätensä sen häkkiin. On se pari kertaa näykkäissytkin ikävästi. Charmi ja Hera-rotta matkaavat kai torstaina takaisin Kirsille. Me ollaan oltu melkoinen lisääntymislaitos selvästi. Hera kävi täällä vajaan kahden viikon treffeillä Besti-rotan kanssa. Rottavauvat ei sentään synny täällä meillä.

Grand Gala

28.11.2006

Ibiza Hippie
Jyväskylän Grand Gala on nyt takana. Meillä meni tosi kivasti, Jellybean oli S2 ja sai sertin ja Prophet Five oli S5. Se on kyllä jännä. Se on kivan näköinen kaikilta muilta osin mutta se väri... Se saa ihan mainioita pisteitä muuten, paitsi väristä sitten aina rokotetaan. Tosi kivaa silti, että se pärjää noin hyvin. Nyt on onneksi vähän aikaa näyttelyvapaata, seuraavat näyttelyt järjestetään vasta ensi vuoden puolella. Näyttelyt on kivoja kyllä mutta niiden jälkeen tulee aina hirveä väsymys. Onneksi Gala oli sentään Jyväskylässä, ei tarvinnut herätä neljältä aamuyöllä...

Halon ja Fudgen viimeinen poikanenkin meni sattumalta kaupaksi Galan yhteydessä. Kivaa ettei tarvitse viedä sitä eläinkauppaan, vaikkei minulla nyt mitään eläinkauppoja vastaan olekaan. :) Jostain pitäisi miettiä sitten keväälle naaraita, että voisin käyttää muutamaa urosta.

Meille tuli syrkki! Meillä onkin ollut syrkitöntä aikaa tässä aika pitkään jo. Aika mainio tapaus tuo kyllä on. Se menee varmaan naisiin Helin luo kunhan se kasvaa tuosta. :)

Pupuherra kylässä

21.11.2006

Akleja's Charmer (omistaja Kirsi Ruotsalainen)
Meille tuli poikapupu kyläilemään muutamaksi viikoksi. Olisi niin ihanaa jos tulisi vihdoin niitä pikkupupusia. Laitoin tänne sivullekin kuvan Charmista. Puput tulevat hyvin toimeen. Pikkupupukin on lopettanut joka öisen kalterien ravistelun kun sai kaverin. Jos tulisi poikasia, niin voisin jättää niistä sitten naaraan kaveriksi Pikkupupulle. (Oikeasti olisi pakko keksiä jo joku järkevä nimi sille!)

Hamsteripuolelle ei kuulu mitään uutta ja ihmeellistä. Fudge ja Truth Takes Time asuu yhdessä. Olin jo varma, että Truth Takes Time on saamassa vauvoja, mutta ei kuitenkaan. Bubble ja P5 asuu edelleen sovussa yhdessä.

Jellybean

13.11.2006

Linnunradan Prophet Five & Bubble
Linnunradan Prophet Five & Bubble
Ihan pikaisesti uutiset: Meille muutti suloinen talvikkotytteli Destiny's Jellybean. Lisäksi Helin Bubble tuli meille vierailemaan Prophet Five luona. Heli halusi Bubblelle vielä yhdet poikaset ja minä taas toisaalta en olisi halunnut ottaa meille läjää erisukuisia naaraita, kun on muitakin uroksia joita pitäisi vielä käyttää jossain vaiheessa. Toivottavasti Bubble vielä innostuu tekemään yhden katraan.

Jyväskylän Galaan olemme luonnollisesti menossa, kun se on tuossa ihan parin kilometrin päässä.


Tilanpuutetta

5.11.2006

Kuulumisia pitkästä aikaa. Eli Fudge ja Truth Takes Time, eli TTT asuu yhdessä edelleen poikasten toivossa. Jätän tästä yhdistelmästä luultavasti naaraan kotiin, joka olisi sitten keväällä tarkoitus astuttaa kunhan saan muutaman eläkeläisparin yhdistettyä. Tilanpuutetta havaittavissa. Tämän jälkeen seuraavat poikaset on vasta alkukesästä tulossa. Mahdollisesti tämä poikue on viimeinen, joka syntyy Linnunradan kasvattajanimen alle.

Fudgen ja Halon poikaset on jo luovutuksessa, ja kotia vailla on enää naaras, Hekla. Urokset olivat niin upeuksia että oli tosiaan vaikea miettiä kenet jätän kotiin. Eilen niitä Helin kanssa ihmeteltiin ja pyöriteltiin. On tietysti kivaa että kaikki on tasaisen nättejä, tietää ainakin että jalostus etenee johonkin suuntaan eikä vaan jumita paikallaan. Viime vuodesta on kyllä ainakin omaan silmään ollut ihan huikea kehitys, tosin viime vuonna syntyikin vain yksi poikue.

Lemmikkimessujen menestyksestä

24.10.2006

Nyt on näyttelyt takana. Meillä meni tosi hienosti. Fudge-söpis oli ensimmäisenä päivänä S1, paras nuori ja sai sertin, ja toisena päivänä yllätti Prophet Five ollen S4. Onhan se todella nätti muuten, mutta se väri... Mutta olen luonnollisesti tosi iloinen molempien menestyksestä. :) Että kiitokset Helille vain! Ekana päivänä vain Fudge ja End Game sai L1:sen, mutta sunnuntaina kaikilla hamsuilla oli parempi tuuri ja saivat L1:set. Mukana olivat siis Fudge, End Game, Beatles, Mosfet ja Prophet Five. Lemmikkimessut oli ihan kivat, tuli ostettua kaikkea pientä.

Näyttelymenestyksestä ilahtuneena laitoin Pikkufudget tulille ja niitä pitäisi olla suunnilleen kolmen viikon kuluttua, mikäli Fudgen innokkuuteen voi luottaa. :D Emona on meidän Truth Takes Time, joka jäi oikeastaan vahingossa kotiin.

Hyviä ja huonoja uutisia

10.10.2006

On taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Meidän hamsuvauvelit ovat kasvaneet mielettömästi, Honeyn poikasista onkin lisää kuvia. Löydät ne: poikueet -> 2006 -> Tohtori Sykerö-poikue. Siellä on myös sukupuolijakauma. Surullisiakin uutisia on, sillä meidän Sera-pupu jouduttiin lopettamaan. Se oli sairastellut pitkään, mutta nyt sen takapää halvaantui.

Lähdetään parin viikon päästä tuplikseen lopulta viiden hamsterin voimin. Ilmoitin myös Prophetin, vaikka sen väri on melko hirveä, mutta muuten se on tosi nätti. Beatles on vähän pienikokoinen, mutta ei se ole näyttelypäivänä vasta kun viisi päivää yli 2kk.

Kasvattajanimiongelmia

28.9.2006

Halon poikasia elossa neljä. Meidän molemmat mammat ja vauvat voi hyvin. Sain haalittua puuttuvat flätit ja tykkään tosi paljon hamsuhyllyn ulkonäöstä. :) Mies lupasi laittaa hamsuille vielä valot tohon hyllyyn. Kyllä sitten kelpaa.

Vantaan tuplikseen lähdetään neljän hamsuttimen voimin. Tavoitteena on saada L1:set kahdelle hamsterille rekisteröintiä varten. Mulla on nimittäin kasvattajanimiongelma, koska Kaniyhdistys on eroamassa Suomen Kani- ja Jyrsijäliitosta. Jos ja/kun SKY eroaa SKJL:stä, minä tipun SKJL:n kasvattajalistalta pois, koska yhteisen kasvattajanimen omaavien on kuuluttava yhdessä ainakin yhteen samaan SKJL:n alaiseen yhdistykseen, meidän tapauksessa se on tällä hetkellä Kaniyhdistys. Toivotaan että saan nyt ne kaksi puuttuvaa L1:stä, jotta voin hakea itselleni omaa kasvattajanimeä. En kehtaa julkisesti sanoa kuinka paljon harmittaa.

Halo synnytti

26.9.2006

Halo sai viisi pientä nakkia tänään. Laskin ne pikaisesti flätin pohjan läpi, joten voi olla että luku ei ole ihan tarkka. Lisätietoja laitan kun tiedän tarkemmin. Honeyn lapset voivat paksusti. Ne ovat kaikki väriltään normaaleja.

Poikasten kuulumisia

23.9.2006

Honeyn kaikki kuusi poikasta ovat edelleen elossa. Halo-sisko saapi perheenlisäystä varmaan ensi viikon lopuilla. Sen poikasista odotan nättiä jälkikasvua, isänä toimii kaunispoika Fudge. :) Molemmat ovat upean tummia otuksia.

Honey synnytti

18.9.2006

Honey sai kuusi poikasta tänään iltapäivästä. Isänä siis Varjoyrtin Holla Back. Alustavia varauksia otetaan vastaan.

Perheriita

11.9.2006

Honey on hiukan pyöristynyt kyljistä, vauvoja on ilmeisesti tulossa. Halo puolestaan kävi Fudgeen kiinni, joten jouduin ne erottamaan. :P Toivottavasti ne ehti saada jotain jo aikaiseksi parissa päivässä. Pari uutta asumusta ehkä joutuu ostamaan tähän poikastulvaan. :D Nyt pitäisi syntyä kuitenkin tosi lupaavia normaalilapsosia parista eri yhdistelmästä. Seuraavat poikaset meillä todennäköisesti syntyy vasta ensi vuonna.

H-tytöt

8.9.2006

Heli toi Ihanuuden talvikkopojan Destiny's Fudgen. Poju on tosi nätti. Yhdistin sen heti Halon kanssa. Heli ehti just sanoa että voi mennä hetki ennenkun mitään tapahtuu, kun poju on vasta niin nuori mutta sehän oli heti tositoimissa. Halo sille ensimmäiseksi vähän murahti mutta eipä niiden boksista nyt mitään ääniä kuulu. Eli ainakaan tällä hetkellä ei ole ongelmaa ainakaan siitä, että naaras ei hyväksy urosta. Mietin tosi pitkään H-tyttöjen astutusta kun ne on poikkeuksellisen tummia normaaleita nykytasoon verrattuna, joten olisi tosi kiva saada niistä tummaa jälkikasvua. Melkeinpä kaikki normaalit mitkä olisi mulle saatavilla on jotakin kautta sukua, mutta taas eläinkauppapohjaiset hamsterit, jotka luonnollisesti olisivat erisukuisia ovat kaamean värisiä.

H-tytöt on osoittaneet kummallista kaventumista sen jälkeen kun erotin ne toisistaan. Molemmat olivat kyllä pienehköjä jo aiemmin mutta silti pyöreitä. Kai ne viihtyivät hyvin yhdessä ja vähän ovat masentuneita erosta. Toivottavasti ne nyt kuitenkin pyöristyisi ja saisi hyvinvoivaa jälkikasvua. Honey asustaa nyt siis Hollan kanssa. Eli ylikansoitamme hamsulaa toivottavasti pian. :) Myös Beatles jää kotiin. Onneksi se on uros, joten ei tarvitse heti miettiä mihin sen yhdistäisi. Tämän jälkeen pidän poikastauon. Oikein pitkän vieläpä. Ihan oikeasti.

Kotona jälleen

28.8.2006

Nyt on sairaalareissu heitetty, siellä menikin viikonlopun yli vaikka perjantaina piti päästä. Muutama mutka tuli matkaan sillä polveni jouduttiin leikkaamaan kahdesti.

Miehelleni Juhalle näin julkinen kiitos hamsterien ja pupujen hoidosta. Meidän Beatleskin voi hyvin. :) En nyt osaa kummemmin kertoa kuulumisia sillä olen ollut kotona vasta pienen hetken. Palaillaan! :)

Lämpöä riittää

20.8.2006

Huh hellettä. Meillä on oikeasti tosi kuuma kotona. Irkku on vienyt muksunsa keskelle boksia pesän kuumuudesta. Nappasin siitä kuvankin talvikot-sivulle. Jos katsot tarkemmin, niin huomaat että se siinä poseerauksen sivussa imettelee vauvaansa. Toivottavasti ilma viilenisi pian...

Kuulumisia

19.8.2006

Vauveli edelleen elossa. :) Syksyn poikassuunnitelmat on ihan auki, sillä mulla ei ole semmosia uroksia, joilla haluaisin astuttaa H-tytöt. Haluaisin niille oikein tummat normaalit, miksei ehkä helmetkin kelpaisi. Omat urokset on noille niin läheistä sukua etten voi niillä astuttaa.

Vinkun vauvat

17.8.2006

Vinkun vauvoista on elossa enää yksi... Neljä kuoli eilisen illan aikana. Nyt peukut pystyyn että tuo viimeinen vauveli selviää..

Hinku ja Vinku

16.8.2006

Linnunradan Hinku ja "Vinku" sai viime yönä viisi pientä nakkia. :)

Hinku pulskistuu

15.8.2006

Onnea Maijulle ja Varistorille hienosta näyttelymenestyksestä Oulussa! Rop 1 ja serti! Wau. Olen sanaton... Ensimmäinen mun kasvattama sertihamsu. :)

Jippii! Hinkun emäntä soitti. Hinkun morsian Iron Maiden, joka on jo kesäkuussa viety Hinkun luokse poikasten toivossa on ollut vähän aggressiivinen ja se on pulskistunut kovasti. Olen kohta menossa katsomaan miltä se näyttää. Vien jo valmiiksi sille Honeyn morsiameksi, niin ne voidaan yhdistää ehkä jo loppuviikosta jos kuitenkin näyttää siltä ettei Irkku olekaan saamassa vauvoja. Olen hirmu toiveikas kuitenkin. :) Kanivauvat pistetään tilaukseen torstaina. Meiltä voi olla tulossa pupuvauvoja sitten ensikuussa. :)

Puuhis vanhenee

12.8.2006

Katselin tässä juuri että meidän Puuha Pete on vanhentunut muutamassa päivässä ihan hirmuisasti. On siinä ikä näkynyt aiemminkin, mutta nyt se näyttää siltä ettei sillä välttämättä ole edessä enää paljoa elinpäiviä.

Olen vähän kahden vailla että kumman astutan nyt ensi tai seuraavalla viikolla, Honeyn vai Halon. Sulhona toimii Linnunradan Hinku jokatapauksessa.

Poikaset kasvavat vauhdilla

3.8.2006

Oltiin kolme päivää mökillä. Kun tulin kotiin niin meinasin saada slaagin kun Romancen poikaset on kasvaneet ihan älyttömästi. Pahniksemme Prophet on poikueensa isoin, suunnilleen emonsa kokoinen nyt. Se on aivan karmean värinen, mutta sen pää on upeus! En voi kuin tuijottaa ja huokailla...

Romance naurattaa

28.7.2006

Lisäsin Aliaspoikueen sivulle pienen videon. Siitä on otettu äänet pois sillä se sisälsi kunnon naurukohtauksia kun Romance kiipeili dunan katossa. :) Olin laittamassa hamsuille iltaruokia kun kiinnitin huomiota ihmeelliseen menoon Romancen terraariossa. Videota pääset katsomaan myös tästä.

Lisäksi otin Halon pois myytävistä. Jätän sen kotiin, vaikkei siinä ole sinänsä järkeä kun mulla on jo kaksi muuta poikasta samoista vanhemmista. En raaski sitä viedä eläinkauppaankaan kun se on suht tumma normaali vaikka sen pää onkin vähän kapea. Mosfet joka teki poikueen Romancen kanssa jätti jälkeensä aika hailakkaa normaalia, mutta jos nyt sitten Honey ja Halo onnistuisi jättämään kivaa tummaa väriään jälkipolvellekin. Erityisesti Hinkun ja Honeyn yhdistelmästä odotan kivaa väriä ja nättiä päätä. Harmittaa kauheasti Prophetin jalka-ongelma, koska sillä on jo nyt koko poikueen levein pää. Nyt sen jalka vaikuttaa kuitenkin paremmalta, enää tassuosa on vähän vino, kun alussa tuntui että koko jalka on kiero. Eli mitä ilmeisemmin kyse kuitenkin on tapaturmasta. Ehkä se venäytti sen jotenkin. Tällä hetkellä on kuitenkin ihan toiveikas olo saada vielä joskus tummia poikasia nätillä päällä. :) Pää on kyllä kapeutunut ihan hurjasti meillä parina viime vuotena.

Halo myynnissä

25.7.2006

Meidän Halo on edelleen ilman omaa hyvää kotia. Se asuu siskonsa kanssa toistaiseksi ja olen oikeastaan jo valmis jättämään sen kotiinkin jos uutta kotia ei löydy, mutta ajattelin nyt vielä kuitenkin mainostaa. :) Se on oikein suloinen tyttö, sopii jalostukseen tai sitten ihan vain lemmikkikotiin.

Mitään muuta uutta meille ei oikeastaan kuulu. Romancen lapset ovat suloisia ja kasvavat hurjaa vauhtia. Ensikuun puolella ajattelin astuttaa Honeyn Linnunradan Hinkulla joka asuu ystäväni luona tavallaan sijoitusmeinigillä. Toivottavasti se onnistuu, olen koittanut astuttaa Hinkun Lotallakin mutta se oli erimieltä aikeistani ja puri Hinkun nenään ison haavan. Nyt Hinku on asustanut Iron Maidenin kanssa mutta sekään ei ole tullut kantavaksi. Se on kyllä niin XXL-talvikko että syy voi olla siinä. Jos nyt nuoren naaraan kanssa tärppäisi. Hinkustimellakin alkaa sitä ikää karttua. Sitten ajattelin että pieni poikastauko on pakollinen kun alkaa hamsula ylikansoittua tällä menolla ja minulla on isohko polvileikkaus tiedossa.

Jalkavaivoja

22.7.2006

Romancen pienimmällä poikasella on jalassa jotain häikkää. Ensin mietin että onkohan se jotain perinnöllistä vai mahdollisesti jokin tapaturman aiheuttama vika, mutta kun tänään sitä oikein kääntelin, niin huomasin että siinä on pieni mustelman tapainen jälki. En tiedä onko se telonut sen johonkin, kun Dunan pitäisi kuitenkin olla suht turvallinen asumus. Jätän sen kuitenkin kotiin ja mietin sitten tulevaisuudessa jonkun muun poikasen jalostuskäyttöä. En kuitenkaan halua tuoda maailmaan jalkavaivaisia talvikkolapsia. Muut poikaset kuitenkin vaikuttaa ihan normaalin oloisilta. Vähän surettaa kyllä tuon yhden poikasen kohtalo, kun tuntuu että sen elämä ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Varmasti yksi syy on äidin nuori ikä joten sen äidinvaistot ei ehkä ole vielä kehittyneet hyvin, onhan se vielä lapsi itsekin. Tuo talvikkolapsi jää jokatapauksessa kotiin nauttimaan ihan pelkästä lemmikin statuksesta. :) (ehkä meidät nähdään vielä pet- näyttelyssä. :) ) Jokatapauksessa jos tuolta poikueesta joku jatkaa jalostuksessa, niin se on uros.

Päivitetty myös linkkejä sukutauluihin ja lisätty kuvia Alias-poikueesta.

Poikasten kuulumisia

18.7.2006

Romancen lapset kasvaa porskuttaa vaan. Ihan erilainen poikue tämä kyllä on jos vertaa muihin meillä syntyneisiin. Jännän epätasaista porukkaa kasvunsa perusteella, neljä on hyvin samankaltaisia, joillakin silmät on jo auenneet ja ovat hyvin kasvaneita. Yksi poikasista on tosi pieni, mutta kuitenkin elinvoimainen ja sitten on yksi suunnilleen samankokoinen, jolla ei juurikaan ole vielä karvapeitettä ja sen silmät on vielä kiinni. Epäilen että se on se poikanen jonka Romance heitti pesästä pois. Nyt se kuitenkin on alkanut imettää sitä tosissaan, muut poikaset se päästää pesästä pois mutta tätä pientä se ei laske ulos. Välillä se vie sen pois pesästä ja imettää sitä ruokakupin takana. Muuten se on kyllä ihan hyvinvoiva, joskin se näyttää muita ainakin kolme päivää nuoremmalta. Toivotaan että se selviää. Ainakin se syö puuroa kovasti. :)

Vanhoja kuvia etsimässä

15.7.2006

Hamsuvauvat vaan kasvaa porskuttaa. Romance vaikuttaa hoitavan paremmin poikasiaan nyt. Välillä sen vauvat oli pitkin boksia ja se ei tuntunut välittävän missä ne kaikki menee. Nyt se onneksi viihtyy paremmin pesässä hoitamassa lapsiaan. Romance on pienikokoinen naaras joten ei liene ihme että poikaset tuntuu verottavan sen voimia. Mutta kaikki poikaset ovat kuitenkin selvinneet tähän ikään.

Olen kahlannut vanhoja digikuvia läpi ja etsinyt kuumeisesti vanhoista poikueista kuvamateriaalia. On hiukan työtä ja tuskaa, sillä meidän perheessä tosiaan otetaan hirmuisesti kuvia. Joitakin kuitenkin löysin ja ne olisi tarkoitus tänne sivuille jonnekin ympätä.

Teiniäiti Romance

12.7.2006

Niinhän siinä sitten kävi, että karkumatkalainen Romance ryhtyi teiniäidiksi. Poikueen isä on Linnunradan Mosfet. Poikue oli tarkoitus teettää myöhemmin syksyllä mutta pariskunta päätti toteuttaa suunnitelmat vähän aiemmin. Romance nakersi boksinsa kanteen ison reiän ja ilmeisemmin tipahti alapuolella asustavan Mossen boksiin. Karkureissu johti kuuden nakin syntymiseen 6.7. :) Äiti hoitaa nuoresta iästään huolimatta isohkon poikueensa ihan hienosti. Eilen se tosin oli vienyt yhden poikasista toiselle puolen terraariota, mutta aamulla se oli kuskannut sen takaisin pesään.

Lisäksi meille muutti Varjoyrtin hamsulasta normaaliuros Varjoyrtin Holla Back. Sera-pupu on toipunut taannoisesta korvatulehduksestaan ihan hyvin vaikka silläkin alkaa olla jo ikää. Vähän sen takapää on heikko, mutta se kuitenkin pääsee hyppäämään esimerkiksi sohvalle.

Vieraskirja on avattu ja sinne pääsee yhteystietosivun kautta. Jättäkää ihmeessä terveiset! :)

Sivut avattu!

3.7.2006

Sivut avattu!