Linnunradan talvikot

Linnunradan Venänkääpiöhamsteri Talvikot


Terveisiä Ruotsista

02.10.2007

Linnunradan SyyssonaattiMeille tuli tuossa vähän aikaa sitten tilaisuus päästä Ruotsiin hamsterinäyttelyyn. Koska meillä juuri vajaat kaksi viikkoa sitten valmistui kaksi uutta talvikkovaliota, lähdimme Ruotsiin kolmen valion kanssa metsästämään vielä Ruotsin hamsteriyhdistyksen näyttelyistä sertejä. Näyttelyssä oli ulkomaalaiset tuomarit, joten saaduista serteistä irtoaa S MVA ja Int. Ch.-tittelit, jos hamsut ennestään ovat jo Suomessa muotovalioita.

Mukana olivat Syyssonaatti, Vesuvius ja Ragamuffin sekä Helin robouros Destiny's Brains. Meillä meni oikeastaan hienommin kuin osasin edes toivoa, nimittäin kaikki saivat sen sertin mitä sieltä lähdettiin hakemaan.

Ruotsissa oli todella vähän kääpiöhamstereita näytillä. Talvikoita oli 20 ja yksi ainoa robo, joka sekin oli Suomesta. Ruotsissa oli lähes ainoastaan safiireita näytillä, eikä niidenkään taso mikään todella kova ollut.

Ruotsin näyttelyt olivat oikeastaan ihan samanlaisia mitä täälläkin. Ainoa ero oli, että en tuntenut paikallisia ja näyttelyssä oli mukana gerbiilitkin. :D Palkitsemisessakin oli hiukan eroja ja Ruotsissa on käytössä pisteellinen arvostelu. Yllättävän nopeasti pisteettömiin arvosteluihin tottuu, se kyllä on mielestäni parempi kuin pisteellinen.

Kiitos vielä matkaseurasta siipalleni sekä Niinalle ja Petelle. Kivaa oli!